Nieuws

14 euro om een uur te tenissen

De tarieven voor het gebruik van de drie nieuwe tennisvelden op het Grimmertingecentrum liggen vast. Wie geen lid is van TC Moorslede zal 14 euro per uur moeten betalen. Raadslid Andries Sioen merkte tijdens de gemeenteraad op dat dit wel erg veel is. Burgemeester Ward Vergote (Visie) geeft dat toe. “Het is de bedoeling dat mensen die regelmatig gaan tennissen lid worden van de club.” TC Moorslede betaalt zelf ieder jaar 1.500 euro voor het gebruik van de terreinen. De tennisvelden zouden over enkele maanden bespeelbaar moeten zijn. 

 

Bron: Het Nieuwsblad/Regionaal: Roeselare-Tielt-Izegem, Wo. 28 Jun. 2017

Tags: 

Waarom geen Buitenspeeldag ?

Andries Sioen wilde weten waarom Moorslede voor het tweede jaar op rij niet deelnam aan de Buitenspeeldag dat dit jaar trouwens aan de tiende editie toe was. “Met dit initiatief wil men de kinderen stimuleren om buiten te spelen en te ravotten”, aldus Andries. “Op die dag gingen heel wat televisiezenders, specifiek gericht op kinderen, tussen 13 uur en 17 uur op ‘zwart’. Geen televisie die namiddag en dus een duidelijk signaal om naar buiten te gaan. Maar kinderen hoefden zich niet te vervelen, want op de buitenspeeldag viel er in bijna elke gemeente of stad die dag wel iets te beleven. Jammer genoeg nam Moorslede niet deel aan de Buitenspeeldag. Zal Moorslede volgend jaar wel een activiteit in het kader van de Buitenspeeldag organiseren ?”

Krant van West-Vlaanderen/Roeselare, Vr. 26 Mei 2017

Tags: 

Waar komt het speelbos?

Er is al een paar jaar een krediet van 100.000 euro voor de aanleg van een speelbos voorzien. Andries Sioen (Groep a) vroeg hierover meer uitleg. “Dat voorzien we in Moorslede”, aldus schepen van Milieu Ward Gillis. “We hopen dat dit in orde komt.”

 

Er is al een geboortebos en dus in de toekomst allicht ook een speelbos. “We hebben ons oog laten vallen op een geschikt stuk grond en er zijn onderhandelingen bezig”, vertelde de schepen ons eerder al.

 

“We lieten het aankoopcomité een schatting doen. Er staat al een paar jaar een investeringsbedrag in ons budget.”

 

Bron: Kran van West-Vlaanderen - 28/10/2016

Tags: 

Oppositie slaat alarm: “Meerderheid is gemeente aan het uitverkopen”

Oppositiepartij Groep A vindt dat Moorslede een uitverkoop van gemeentelijke gronden en gebouwen houdt.

 

De gemeente verkoopt een stuk grond waar vroeger het containerpark was. Groep A vindt dat het bestuur veel te snel de gemeentelijke eigendommen van de hand doet. “Het lijkt of ze dit uit noodzaak doen”, zegt oppositieraadslid Noël Verbrugghe. De partij stelt voor om de vrijgekomen ruimte bij de loods in de Tuimelarestraat te gebruiken als parking voor vrachtwagens. “Momenteel staan die overal in de gemeente waar ze niet moeten staan.”

 

Schepen Pol Verhelle (Visie) vindt de verkoop van de grond juist een goede zaak. “Toen we wisten dat er een nieuw diftarpark zou komen op de Briekhoek hebben we dit al besloten. De site is nu te groot.” De schepen zegt dat vrachtwagens kunnen parkeren op de hoek van de Procureurstraat en de Slypsstraat en in de Briekhoekstraat.

 

Zwembad Dadizele

 

Groep A vindt het ook jammer dat het zwembad van Dadizele verkocht wordt. “De gemeente heeft nooit een alternatief bekeken. De coalitie houdt een uitverkoop van ons domein”, aldus Andries Sioen (Groep A). De gemeente hoopt 240.000 euro te krijgen voor het zwembad. Of de parking van het zwembad in het geheel wordt opgenomen, is nog niet duidelijk.

 

Bron: Nieuwsblad 27/10/2016

Tags: 

Moorslede werkt samen met provincie aan invulling Dadipark

De samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Moorslede, de provincie en de nv Dadipark voor het uitvoeren van een studieopdracht naar een masterplan voor het voormalige Dadipark in Dadizele is door de gemeenteraad unaniem goedgekeurd.

Via de wedstrijd 'Oproep WinVorm' willen de partners een nieuwe invulling voor het teloor gegane attractiepark vinden. Oppositieraadslid Andries Sioen (Groep A) vroeg zich af of er wel een garantie is dat er via deze wedstrijd plannen op tafel komen die uitgevoerd worden. “De vorige plannen waren allemaal van privé-ontwikkelaars.

Nu hebben we een gezonde basis om verder te werken. De weg is echter nog lang”, zegt burgemeester Ward Vergote (Visie), die ook aangaf dat de gemeente momenteel geen interesse toont in het kopen van de gronden.

De komende jaren wordt alvast niet onmiddellijk verandering verwacht. Het gemeentelijk en provinciaal ruimtelijk structuurplan moeten eerst nog aangepast worden voor er nieuwe projecten kunnen uitgevoerd worden. “Het belangrijkste is dat er naast woongelegenheid ook mogelijkheid zal zijn tot recreatie en sport. Via 'WinVorm' hebben we een mooie kans om deze kankerplek uit de gemeente weg te halen”, gaf schepen Pol Verhelle (Visie) mee.

Onafhankelijk raadslid Rik Bekaert gaf aan dat er wel heel veel geld zal moeten zijn om het Dadipark een nieuwe bestemming te kunnen geven. 

Het Nieuwsblad/Regionaal: Roeselare-Tielt-Izegem - zat. 10 september 2016

Tags: 

Gewezen zwembad zal worden verkocht

In 2015 sloot het zwembad van Dadizele de deuren. De gemeente wil er nu vanaf en zet de hele site in de etalage. Om het lot aantrekkelijk te maken, wordt het gebied hertekend als woongebied.

De gemeente verkoopt het voormalig zwembad van Dadizele. Door de komst van het gerenoveerde zwembad in Moorslede sloot dat van Dadizele vorig jaar de deuren. De gemeente diende een aanvraag tot omvorming naar woongebied in. “De huidige site is ingekleurd als gemeenschapsvoorziening. Wanneer we dat omvormen tot woongebied zijn er veel meer mogelijkheden voor de mensen die de site willen kopen. Ik denk bijvoorbeeld aan een winkel of een kinderopvang”, legt schepen Pol Verhelle (Visie) uit.

De gemeente weet nu nog niet of het zwembad wordt gesloopt of niet. Oppositieraadslid Andries Sioen (Groep A) vindt het spijtig dat de gemeente niet gezocht heeft naar andere opties.

“De atletiekverenigingen beschikken niet over een goed lokaal. Misschien bood het zwembad daar wel een oplossing voor.”

De gemeente trekt een budget uit om een nieuwe looppiste aan te leggen. Rond die piste zouden dan nieuwe lokalen gebouwd worden. “We hebben verschillende opties bekeken. We merkten al snel dat er geen behoefte is aan extra infrastructuur voor verenigingen in Dadizele”, aldus schepen Verhelle.

Bron: Het Nieuwsblad/Regionaal: Roeselare-Tielt-Izegem - zat. 25 juni 2016

Tags: 

Reglementen containerpark

Zowel het retributiereglement op het gebruik van het nieuw containerpark dat begin september opengaat alsook het huishoudelijk reglement zijn goedgekeurd. Groep a onthield zich tijdens de stemming. “Een deel van de aanvoer wordt betalend en eigenlijk wordt dat een dubbele belasting, want er is al een gemeentelijke milieubelasting”, aldus Andries Sioen. “Misschien kan die milieubelasting een stuk worden verlaagd, zoals andere gemeenten al deden. De mensen zullen nu twee keer moeten betalen.” “Voor zover ik weet, verminderde maar één gemeente de milieubelasting en dat is Wingene”, aldus schepen van Milieu Ward Gillis (PRO). “De milieubelasting is onder meer ook voor de ophaling van het huisvuil. Niet vergeten trouwens dat we de milieubelasting voor alleenstaanden al verlaagden.”

Krant van West-Vlaanderen/Roeselare - vrijdag 29 april 2016 

Tags: 

Gemeente zoekt grond voor atletiekpiste

In het meerjarenplan van de gemeente is voor 2018 350.000 euro ingeschreven voor de aankoop van grond voor een atletiekpiste. Op de gemeenteraad vroeg Andries Sioen (Groep a) naar de stand van zaken. "We zijn nog op zoek", zegt burgemeester Ward Vergote (Visie). "We streven naar een atletiekpiste met zes banen. Eén zaak staat vast: die piste komt in Dadizele. De gronden van het Dadipark zijn een mogelijkheid."

Dadizele is een logische keuze. Vrienden Atletiek Dadizele (VAD) en de Dadizeelse Parklopers (Dapalo) zijn twee bloeiende atletiekclubs met veel leden in die gemeente. "Voor de realisatie van de atletiekpiste vragen we geen financiële inbreng van de clubs", benadrukt Vergote. 

Het Laatste Nieuws/Mandelstreek,

Do. 28 Jan. 2016, Pagina 1

Tags: 

Nieuwe atletiekpiste komt in Dadizele

Eerder deze week kon u in 'Het Nieuwsblad' lezen dat het gemeentebestuur hoopt om nog deze legislatuur te starten met de aanleg van een atletiekpiste in Moorslede of een van zijn deelgemeenten. Tijdens de gemeenteraad van donderdagavond gaf burgemeester Ward Vergote (Visie) mee dat de nieuwe atletiekpiste in Dadizele komt. “Voorlopig zijn we nog zoekende naar een exacte locatie, maar het wordt zeker Dadizele”, aldus de burgemeester. Oppositieraadslid Andries Sioen (Groep A) wou weten welke locaties het gemeentebestuur in gedachten heeft. “Is het Dadipark dan ook een van de opties”, vroeg Sioen.

De burgemeester bevestigde dat die mogelijkheid ook bekeken wordt, maar dat nog niets concreet is beslist. In het meerjarenplan staat 350.000 euro ingeschreven voor de aanleg ervan in 2018. Atletiekverenigingen Dapalo Dadizele en V.A.D. hopen alvast dat een dergelijke trainingsmogelijkheid er komt. Beide clubs tellen heel wat leden die momenteel vooral in en rond domein Mariënstede trainen.

Het Nieuwsblad/Regionaal: Roeselare-Tielt-Izegem,

Za. 23 Jan. 2016, Pagina 3

Tags: 

Conferentiesysteem weggegooid geld

Krant van West-Vlaanderen/Roeselare, Vr. 08 Jan. 2016, Pagina 50

Andries Sioen (Groep A): “Een succesvolle investering kunnen we de aankoop van het conferentiesysteem niet noemen. Ik ben ervan overtuigd dat 15.000 euro aan heel wat nuttiger zaken kon besteed worden. Het systeem is draadloos en werkt voornamelijk op batterijen. Toen het voor de eerste keer werd gebruikt, hield het systeem het na 45 minuten voor bekeken. Op de laatste gemeenteraad weigerde het conferentiesysteem al van bij de start dienst.”

 

“Ook ik vind dat de mensen die naar de gemeenteraad komen jammer genoeg niet zo veel alles goed moeten kunnen begrijpen. Maar ik ben van mening dat dit zonder probleem kan. Vroeger lukte dit toch

 

ook? Vorig jaar vroeg ik om jaarlijks aan iedere zesjarige een fietshelm te schenken. ‘Geen budget’, klonk het toen. De essentie is zoveel mogelijk inwoners helpen waar mogelijk. Wanneer je dus die 15.000 euro kan spenderen aan verenigingen, is dit heel wat nuttiger.”

 

 

Tags: 

Pagina's