Moorslede werkt samen met provincie aan invulling Dadipark

De samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Moorslede, de provincie en de nv Dadipark voor het uitvoeren van een studieopdracht naar een masterplan voor het voormalige Dadipark in Dadizele is door de gemeenteraad unaniem goedgekeurd.

Via de wedstrijd 'Oproep WinVorm' willen de partners een nieuwe invulling voor het teloor gegane attractiepark vinden. Oppositieraadslid Andries Sioen (Groep A) vroeg zich af of er wel een garantie is dat er via deze wedstrijd plannen op tafel komen die uitgevoerd worden. “De vorige plannen waren allemaal van privé-ontwikkelaars.

Nu hebben we een gezonde basis om verder te werken. De weg is echter nog lang”, zegt burgemeester Ward Vergote (Visie), die ook aangaf dat de gemeente momenteel geen interesse toont in het kopen van de gronden.

De komende jaren wordt alvast niet onmiddellijk verandering verwacht. Het gemeentelijk en provinciaal ruimtelijk structuurplan moeten eerst nog aangepast worden voor er nieuwe projecten kunnen uitgevoerd worden. “Het belangrijkste is dat er naast woongelegenheid ook mogelijkheid zal zijn tot recreatie en sport. Via 'WinVorm' hebben we een mooie kans om deze kankerplek uit de gemeente weg te halen”, gaf schepen Pol Verhelle (Visie) mee.

Onafhankelijk raadslid Rik Bekaert gaf aan dat er wel heel veel geld zal moeten zijn om het Dadipark een nieuwe bestemming te kunnen geven. 

Het Nieuwsblad/Regionaal: Roeselare-Tielt-Izegem - zat. 10 september 2016

Tags: