Op naar een druk najaar

De zomer loopt stilaan op zijn laatste benen. Het weer heeft al een week of twee afscheid genomen van de zomer en volgende week start ook het nieuwe schooljaar.  In september wordt ook het politieke werkjaar afgetrapt weliswaar nog steeds zonder Federale regering. Met de beoogde kamikaze coalitie met MR als enige Waalse partij is de geplande Zweedse coalitie zijn naam alle eer aan het aandoen.

Het is niet zo dat alles stopt tijdens de maanden Juli en Augustus.  In de maanden juli en augustus bloeit het verenigingsleven volop. Zo was er begin juli Slyps-Kermis, waar ik voor het eerst het genoegen had om dit mee te organiseren. De 39ste editie van de avondmarkt in Dadizele was opnieuw een groot succes en ook de Kermis in Moorslede.

Maar nu september om de hoek loert mag ik ook beginnen uitkijken naar mijn hoogtepunt van het jaar. Op 4 oktober wordt het kerkelijk huwelijk van Nele & ik voltrokken. Exact een jaar na ons wettelijk huwelijk mogen we ons kerkelijk huwelijk vieren samen met heel wat van onze familie en vrienden. Het moet niet gezegd dat er toch stilaan wat zenuwen komen.

Ook de gemeenteraad komt in september voor het eerst weer samen na het zomerreces. Als gemeenteraadslid wil ik mij steeds inzetten om de vragen die bij de meerderheid door de mazen van het net zijn geglipt op te nemen. Ik ben ervan overtuigd dat ook kleine zaken een grote meerwaarde kunnen bieden. Als lid van de oppositie zal ik steeds met een kritisch oog naar de zaken kijken en nooit nalaten om aan te geven wanneer goede zaken werden gerealiseerd. Maar eerlijk is eerlijk en een aantal zaken kunnen anders en beter aangepakt worden. Ik ben er dan ook van overtuigd dat jullie in het najaar nog zeker van mij zullen horen.  

Met gedreven jongerengroet

 

Andries Sioen