Wie is Andries Sioen

Hallo,

Ik ben Andries Sioen en ben al 38 jaar een geboren en getogen Moorsledenaar (en al meer dan 12-jaar een slypsnaar). Als oudste van twee kinderen vond ik in de Roeselaarsestraat mijn eerste stek in Moorslede terug. Meer dan 21 jaar woonde ik samen met mijn vader Marc, mijn moeder Jacqueline en mijn zus Isabel in de Oude Molenweg. Sinds kort heb ik echter het ouderlijke nest verlaten en ben ik met mijn vriendin Nele in onze eigen stek in de Pastorijstraat gaan samen wonen. 

Op 4 oktober 2014 trad ik in het huwelijk met mijn vrouw Nele en sinds 23 december 2016 ben ik de fiere papa van onze zoon Emiel Sioen. Sinds 2021 ben ik ook een fiere en geëngareerde pleegpapa.

Naast de politiek ben ik erg geboeid door het wielrennen en sport in het algemeen.  Het was dan ook voor niemand een verassing toen ik op mijn 15de met wielrennen begon. Ook al was ik geen supertalent, het is een sport waar ik erg veel van hou en waar ik na 4 jaar jammer genoeg mee ben moeten stoppen. Dit omdat ik al snel door had dat een combinatie van competitiesport en hogere studies een moeilijke combinatie vormde.

In 2003 vatte ik in Gent mijn master opleiding publiek management aan die ik 4 jaar later met een mooi resultaat afrondde.  Na deze opleiding wou ik mij nog graag verder verdiepen in het politieke landschap en deed er dan ook nog een master in de Politieke & Sociale wetenschappen bovenop.

De voorbije jaren waarin actief bezig ben met politiek smaken ontegensprekelijk naar meer. Ik hoop dan ook in de toekomst tal van visies en ideeën mee vorm te kunnen geven en te realiseren die zowel jong en oud in Moorslede ten goede komen.

Hopelijk tot binnenkort!

Met gedreven jongeren groet

Andries Sioen

-----------------

Loopbaan

Departementshoofd  publieke dienstverlening - Stad Roeselare

September 2015 – ...

Diensthoofd Burgerzaken - Stad Roeselare

Februari 2013 – september 2015

Als diensthoofd burgerzaken coördineer ik de verschillende aspecten, processen en projecten in functie van de dienstverlening door de  diensten bevolking & burgerlijke stand.

Project consultant - Syx Automations

 Juni 2011 – Januari 2013 (1 jaar & 8 maanden) Ieper

Als project consultant volgde ik bij Syx Automations nieuwe projecten op van start tot finish.

Syx Automations is marktleider in de Benelux op vlak van automatiseringsoplossingen voor de brede recreatiemarkt in Benelux. Naast hun softwareplatform Recreatex behoren ook IT services, toegangscontrolesystemen en gebouwenbeheersystemen tot de core business. Met meer dan 70 medewerkers en 800 operationele klanten voorziet Syx Automations dagelijks meer dan 6.000 individuele gebruikers van soft -en hardware diensten en producten. 

Product beheerder burgerzaken - Cevi

November 2008 – Mei 2011 (2 jaar & 7 maanden) Gent

Als productbeheerder burgerzaken werkte ik in een team dat software voor Burgerlijke Stand en Bevolking verspreidt en ondersteunt bij bestaande en nieuwe klanten binnen voornamelijk West- en Oost-Vlaanderen. Ik onderhield de commerciële contacten met klanten en prospecten (openbare besturen), verbeterde de producten en paste ze aan, aan de wettelijke vereisten en gebruiksnoden in samenwerking met het IT-team. Daarnaast gaf ik ook opleiding en presentaties over welbepaalde softwareoplossingen/ producten, wetgeving die van belang is voor de diensten burgerzaken, strafregister,…

Studies

Universiteit Gent

2007 – 2008 - Master politieke & sociale wetenschappen, Nationale politiek

2003 – 2007 - Master public management, Government management

Burgerschool Roeselare

1997 – 2003 - Secundair diploma, Boekhouden-Informatica