Pers

14 euro om een uur te tenissen

De tarieven voor het gebruik van de drie nieuwe tennisvelden op het Grimmertingecentrum liggen vast. Wie geen lid is van TC Moorslede zal 14 euro per uur moeten betalen. Raadslid Andries Sioen merkte tijdens de gemeenteraad op dat dit wel erg veel is. Burgemeester Ward Vergote (Visie) geeft dat toe. “Het is de bedoeling dat mensen die regelmatig gaan tennissen lid worden van de club.” TC Moorslede betaalt zelf ieder jaar 1.500 euro voor het gebruik van de terreinen. De tennisvelden zouden over enkele maanden bespeelbaar moeten zijn. 

 

Tags: 

Waarom geen Buitenspeeldag ?

Andries Sioen wilde weten waarom Moorslede voor het tweede jaar op rij niet deelnam aan de Buitenspeeldag dat dit jaar trouwens aan de tiende editie toe was. “Met dit initiatief wil men de kinderen stimuleren om buiten te spelen en te ravotten”, aldus Andries. “Op die dag gingen heel wat televisiezenders, specifiek gericht op kinderen, tussen 13 uur en 17 uur op ‘zwart’. Geen televisie die namiddag en dus een duidelijk signaal om naar buiten te gaan. Maar kinderen hoefden zich niet te vervelen, want op de buitenspeeldag viel er in bijna elke gemeente of stad die dag wel iets te beleven.

Tags: 

Waar komt het speelbos?

Er is al een paar jaar een krediet van 100.000 euro voor de aanleg van een speelbos voorzien. Andries Sioen (Groep a) vroeg hierover meer uitleg. “Dat voorzien we in Moorslede”, aldus schepen van Milieu Ward Gillis. “We hopen dat dit in orde komt.”

 

Er is al een geboortebos en dus in de toekomst allicht ook een speelbos. “We hebben ons oog laten vallen op een geschikt stuk grond en er zijn onderhandelingen bezig”, vertelde de schepen ons eerder al.

 

Tags: 

Oppositie slaat alarm: “Meerderheid is gemeente aan het uitverkopen”

Oppositiepartij Groep A vindt dat Moorslede een uitverkoop van gemeentelijke gronden en gebouwen houdt.

 

De gemeente verkoopt een stuk grond waar vroeger het containerpark was. Groep A vindt dat het bestuur veel te snel de gemeentelijke eigendommen van de hand doet. “Het lijkt of ze dit uit noodzaak doen”, zegt oppositieraadslid Noël Verbrugghe. De partij stelt voor om de vrijgekomen ruimte bij de loods in de Tuimelarestraat te gebruiken als parking voor vrachtwagens. “Momenteel staan die overal in de gemeente waar ze niet moeten staan.”

 

Tags: 

Moorslede werkt samen met provincie aan invulling Dadipark

De samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Moorslede, de provincie en de nv Dadipark voor het uitvoeren van een studieopdracht naar een masterplan voor het voormalige Dadipark in Dadizele is door de gemeenteraad unaniem goedgekeurd.

Tags: 

Gewezen zwembad zal worden verkocht

In 2015 sloot het zwembad van Dadizele de deuren. De gemeente wil er nu vanaf en zet de hele site in de etalage. Om het lot aantrekkelijk te maken, wordt het gebied hertekend als woongebied.

Tags: 

Reglementen containerpark

Zowel het retributiereglement op het gebruik van het nieuw containerpark dat begin september opengaat alsook het huishoudelijk reglement zijn goedgekeurd. Groep a onthield zich tijdens de stemming. “Een deel van de aanvoer wordt betalend en eigenlijk wordt dat een dubbele belasting, want er is al een gemeentelijke milieubelasting”, aldus Andries Sioen. “Misschien kan die milieubelasting een stuk worden verlaagd, zoals andere gemeenten al deden.

Tags: 

Gemeente zoekt grond voor atletiekpiste

In het meerjarenplan van de gemeente is voor 2018 350.000 euro ingeschreven voor de aankoop van grond voor een atletiekpiste. Op de gemeenteraad vroeg Andries Sioen (Groep a) naar de stand van zaken. "We zijn nog op zoek", zegt burgemeester Ward Vergote (Visie). "We streven naar een atletiekpiste met zes banen. Eén zaak staat vast: die piste komt in Dadizele. De gronden van het Dadipark zijn een mogelijkheid."

Tags: 

Nieuwe atletiekpiste komt in Dadizele

Eerder deze week kon u in 'Het Nieuwsblad' lezen dat het gemeentebestuur hoopt om nog deze legislatuur te starten met de aanleg van een atletiekpiste in Moorslede of een van zijn deelgemeenten. Tijdens de gemeenteraad van donderdagavond gaf burgemeester Ward Vergote (Visie) mee dat de nieuwe atletiekpiste in Dadizele komt. “Voorlopig zijn we nog zoekende naar een exacte locatie, maar het wordt zeker Dadizele”, aldus de burgemeester.

Tags: 

Conferentiesysteem weggegooid geld

Krant van West-Vlaanderen/Roeselare, Vr. 08 Jan. 2016, Pagina 50

Tags: 

Pagina's

Subscribe to Pers