Gewezen zwembad zal worden verkocht

In 2015 sloot het zwembad van Dadizele de deuren. De gemeente wil er nu vanaf en zet de hele site in de etalage. Om het lot aantrekkelijk te maken, wordt het gebied hertekend als woongebied.

De gemeente verkoopt het voormalig zwembad van Dadizele. Door de komst van het gerenoveerde zwembad in Moorslede sloot dat van Dadizele vorig jaar de deuren. De gemeente diende een aanvraag tot omvorming naar woongebied in. “De huidige site is ingekleurd als gemeenschapsvoorziening. Wanneer we dat omvormen tot woongebied zijn er veel meer mogelijkheden voor de mensen die de site willen kopen. Ik denk bijvoorbeeld aan een winkel of een kinderopvang”, legt schepen Pol Verhelle (Visie) uit.

De gemeente weet nu nog niet of het zwembad wordt gesloopt of niet. Oppositieraadslid Andries Sioen (Groep A) vindt het spijtig dat de gemeente niet gezocht heeft naar andere opties.

“De atletiekverenigingen beschikken niet over een goed lokaal. Misschien bood het zwembad daar wel een oplossing voor.”

De gemeente trekt een budget uit om een nieuwe looppiste aan te leggen. Rond die piste zouden dan nieuwe lokalen gebouwd worden. “We hebben verschillende opties bekeken. We merkten al snel dat er geen behoefte is aan extra infrastructuur voor verenigingen in Dadizele”, aldus schepen Verhelle.

Bron: Het Nieuwsblad/Regionaal: Roeselare-Tielt-Izegem - zat. 25 juni 2016

Tags: