Oppositie slaat alarm: “Meerderheid is gemeente aan het uitverkopen”

Oppositiepartij Groep A vindt dat Moorslede een uitverkoop van gemeentelijke gronden en gebouwen houdt.

 

De gemeente verkoopt een stuk grond waar vroeger het containerpark was. Groep A vindt dat het bestuur veel te snel de gemeentelijke eigendommen van de hand doet. “Het lijkt of ze dit uit noodzaak doen”, zegt oppositieraadslid Noël Verbrugghe. De partij stelt voor om de vrijgekomen ruimte bij de loods in de Tuimelarestraat te gebruiken als parking voor vrachtwagens. “Momenteel staan die overal in de gemeente waar ze niet moeten staan.”

 

Schepen Pol Verhelle (Visie) vindt de verkoop van de grond juist een goede zaak. “Toen we wisten dat er een nieuw diftarpark zou komen op de Briekhoek hebben we dit al besloten. De site is nu te groot.” De schepen zegt dat vrachtwagens kunnen parkeren op de hoek van de Procureurstraat en de Slypsstraat en in de Briekhoekstraat.

 

Zwembad Dadizele

 

Groep A vindt het ook jammer dat het zwembad van Dadizele verkocht wordt. “De gemeente heeft nooit een alternatief bekeken. De coalitie houdt een uitverkoop van ons domein”, aldus Andries Sioen (Groep A). De gemeente hoopt 240.000 euro te krijgen voor het zwembad. Of de parking van het zwembad in het geheel wordt opgenomen, is nog niet duidelijk.

 

Bron: Nieuwsblad 27/10/2016

Tags: