Vacatures voor jobstudenten bij de gemeente Moorslede

Op de gemeenteraad van 21 januari vroeg ik om in het gemeentelijke infoblad en op de gemeentelijke website een rubriek te voorzien waarbij de beschikbare plaatsen voor jobstudenten binnen de gemeente Moorslede werden gepubliceerd. Dit met de bedoeling om iedere jongeren van Moorslede de kans te geven om zich hiervoor kandidaat te stellen en een mooie ervaring op te doen. Jaarlijks doet de gemeente voor de ondersteuning van verschillende diensten (Toerisme, zwembad, bibliotheek, groendienst,...) een beroep op jobstudenten. 

Het viel mij echter wel op dat dit nooit echt bekend werd gemaakt en dat er niet veel jongeren zelfs nog maar de kans kregen om zich hiervoor kandidaat te stellen. Met het duidelijk en zichtbaar publiceren van deze beschikbare plaatsten wou ik hieraan tegmoet komen. 

Jammer genoeg wou de burgemeester hier niet op ingaan. De beschikbare plaatsten worden in de eerste plaats open gesteld voor kinderen van het personeel. Op mijn vraag hoe de andere beschikbare plaatsen worden ingevuld gaf hij mee dat ze dit via de nodige kanalen bekend maakten. Jammer wel dat de kinderen van de inwoner van Moorslede niet dezelfde kans krijgen als de kinderen van de schepenen en de burgemeester

De burgemeester gaf ook nog mee dat hij niet voor het idee gewonnen was om de beschikbare plaatsten algemeen bekend te maken daar hier veel respons op zou komen en dit veel werk met zich mee zou brengen.