De komende jaren niet meteen veel veranderingen rond het Dadipark

Eind juni stelde het gemeentebestuur met trots de samenwerking voor tussen de de gemeente Moorslede, de provincie en de nv Dadipark voor het uitvoeren van een studieopdracht naar een masterplan voor het voormalige Dadipark in Dadizele. Via de wedstrijd 'Oproep WinVorm' willen de partners een nieuwe invulling voor het teloor gegane attractiepark vinden. Daar iedereen graag een nieuwe invulling wil zien voor het voormalig Dadipark werd deze samenwerking dan ook op de gemeenteraad in september unaniem goedgekeurd.

Daar er in het verelden toch reeds een aantal plannen (wel steeds van privĂ©-ontwikkelaars) de revue passeerden vroeg ik aan het gemeentebestuur of er wel een garantie is dat er via deze wedstrijd plannen op tafel komen die nu wel uitgevoerd zouden worden. Er moet altijd eerst een plan zijn maar een plan moet ook tot realisaties leiden. 

Burgemeester Ward Vergote gaf mee dat het plan dat via de wedstrijd 'Oproep WinVorm' een gezonde basis moet vormen om verder te werken. De gezonde basis moet er door deze samenwerkingsovereenkomst nu komen maar de weg is echter nog lang. In tegenstelling tot waar de burgemeester in het verleden voor pleitte, gaf hij aan dat de gemeente momenteel geen interesse toont in het kopen van de gronden.

De komende jaren wordt alvast niet onmiddellijk verandering verwacht. Het gemeentelijk en provinciaal ruimtelijk structuurplan moeten eerst nog aangepast worden voor er nieuwe projecten kunnen uitgevoerd worden.  Schepen Pol Verhellen gaf mee dat het belangrijkste aspect van het masterplan is dat er naast woongelegenheid ook mogelijkheid zal zijn tot recreatie en sport.